Aquaticum Debrecen Strand és Termálfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Strandfürdő
H-4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
Tel.: + 36 52 514 100
Fax: + 36 52 346 883
E-mail: termal@aquaticum.hu

Partner weboldala

Általános adatok

Termálfürdő

Az egész évben nyitva tartó termálfürdő különböző hőfokú gyógyvízzel töltött medencéi, váltófürdője és gőzkamrái közkedveltek a vendégek körében. A termálfürdő és az élményfürdő között egy üvegfolyosón keresztül a közvetlen átjárás biztosított.

A kupolás medencecsarnokban három különböző hőfokú gyógyvizes medence, úszómedence, váltófürdő és gőzkamrák találhatók. Emellett egy egész évben üzemelő, szabadtéri gyógyvizes medence teszi tökéletesebbé a debreceni gyógykúra áldásos hatását. A dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal egyaránt ellátott külső- és belső medencék gyógyvizes ?masszázsok? formájában egészíthetik ki a gyógykezeléseket. Két különálló, speciálisan kialakított medencében a vendégek körében igen népszerű víz alatti gyógytorna és súlyfürdős kezelés történik.

A fürdőközpont a tiszta gyógyvizet saját kútból kapja, amely hűtés után közvetlenül a medencékbe kerül. A fürdőzésre alkalmas hőmérsékletű (33-38 °C), a gyógyvízben 20-30 perces tartózkodás javasolt.

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében, egy 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára. A vízi paradicsom egész napos kikapcsolódást, szórakozást jelent minden generációnak.

A legkisebbeket bébimedencével, a nagyobbakat gyerekmedencével és gyermekjátszóval várjuk. A vízi paradicsomban étterem és Thai Masszázscentrum is működik. A gyerekek körében kedvelt a vízicsopper, amit a hullámmedencében lehet igénybe venni.

Medencék: hullámmedence, bébimedence, gyerekmedence, élménymedence.
Élményelemek: 12 csúszda, mászófal, vízicsopper, jacuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok.
További szolgáltatások: mediterrán szaunacentrum, mediterrán étterem, thai masszázscentrum


1. Termálvizes beltéri medencék

A termálfürdő medencében 33, 35, 38 ?C-os termálvizes medencék közül választhatnak a vendégek. Minden medencében megtalálhatóak a kényelmes ülőpadok, amelyek a kellemes pihenést, ellazulást segítik elő.

A 33 ?C-os medencében levegőbefúvással létrehozott buzgárok kellemes bizsergető, pezsgő élményt biztosítanak a fürdőzőknek. A 35 ?C-os medence élményelemei,a gombazuhanyok és dögönyözők frissítő masszázzsal járulnak hozzá a fáradt izmok regenerációjához.

A termálfürdő 20 és 40 ?C-os vízzel feltöltött medencéiben váltófürdőt vehetnek azok, akik szeretnék felpezsdíteni vérkeringésüket.

Az egyik legkedveltebb medence a lóhere alakú kültéri 36-38 ?C-os medence, amelyben a dögönyözők, nyakzuhanyok és a víz alatti masszázssugár segíti az ellazulást, át masszírozva hátat, vállat, derekat.

A termálfürdőben két különböző hőfokú gőzkamra található. Gőzfürdőzés után a 20 ?C-os merülőmedencében való megmártózás hűti le a felhevült testet.

Szolgáltatások

Gyógyvíz

A debreceni gyógyvíz 65 ?C-os alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. Értékes szerves és szervetlen anyagokban gazdag gyógyvizünk különösen alkalmas a következő betegségek gyógyítására:

? Csontritkulás (osteoporosis)
? Idült ízületi gyulladások (inaktív rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica)
? Spondylarthritis ankylopoetica (Bechterew-kór)
? Kopásos ízületi betegségek (arthrosis)
? A gerinc kopásos betegségei (spondylosis-spondylarthrosis)
? Lágyrész reumatizmus (idült ínhüvelygyulladás, idült izomfájdalmak, teniszkönyök)
? Isiász, egyéb neuralgiák
? Porckorongsérv-műtét utáni állapot
? Idegrendszeri betegségek után visszamaradt bénulások
? Sérülések, balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások
? Ortopédiai betegségek
? Érszűkület
? Bőrgyógyászati betegségek: pikelysömör (psoriasis), krónikus ekcéma
? Idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek, meddőség egyes formai, klimax
? Idült légúti betegségek (inhaláció)
? Pszichoszomatikus kórképek, vegetatív zavarok.

Ellenjavallatok:
? Egyes szívbetegségek (szívritmuszavar, súlyos szívelégtelenség, szívinfarktus után három hónapig, kezeletlen magas vérnyomás)
? Mozgásszervi betegségek heveny stádiuma
? Epilepszia
? Fertőzéses megbetegedések, lázas állapotok
? Daganatos megbetegedések,
? Kezeletlen pajzsmirigy-betegségek
? Vizelet és széklettartási nehézségek (incontinentia alvi et urinae)

 Fotógaléria

termalfürdő, élményfürdő, gyógyfürdő, gyógyvíz, hotel, szálloda, étterem, restaurant, masszázs, csúszda, wellness
Vissza... Partner weboldala