Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Nyitvatartás

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ egész évben minden nap 8.00 - 20.00 óráig várja a fürdőzőket.

# Eltérő nyitvatartási napok január 1., 12-20-ig nyitva
# húsvét vasárnap, zárva
# november 1., zárva
# december 24., 8-12-ig nyitva
# december 25., zárva
# december 31., 8-12-ig nyitva


Cím

Az intézmény címe:
Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ
Barcs
Május 1. u. 2.
7570

Telefon/Fax

Tel.: +36 82 565 500
Fax: +36 82 463 143
Gyógyászat-recepció: +36 82 565 502
Elektroterápia: +36 82 565 507
Gyógymasszázs: +36 82 565 508

Email

Email cím: gyogyfurdobarcs@fibermail.hu

Fürdő megközelíthetősége:

Barcs városának megközelíthetősége szempontjából fontos Pécs irányába a 6-os számú főút, valamint a Balaton irányából a 68-as út ( ami Horvátországban folytatódik Virovitica felé). A vasút megközelítés Nagykanizsa-Pécs, illetve a Barcs-Harkány útvonalon lehetséges. A strandfürdő kéthektárnyi területét körbeöleli a város. A vasút- és az autóbusz pályaudvartól 5-10 perces sétával megközelíthető.

Partner weboldala

Általános adatok

Akik ma Barcsra látogatnak színvonalas körülmények között fürdőzhetnek ebben a kellemes hangulatú kisvárosban.
Barcs Somogyország déli részén, a Dráva partján helyezkedik el. Nagy forgalmú határátkelőhellyel rendelkezik, így Somogy déli kapujaként is szokták emlegetni. E területen található a Duna-Dráva Nemzeti Park, amely érintetlen környezetével, egyedi élővilágával elvarázsolja az ide látogatókat. Városunk kiemelkedő kincse a gyógyvíz, és az arra épülő fürdő. Az 1317 méterről feltörő, 55 oC hőmérsékletű, nátrium- hidrogén-karbonátos jellegű víz, ásványi anyagokban nagyon gazdag. A Barcsi Gyógyfürdő a régió legújabb és legmodernebb fürdője, közel 3 ha-os területen a város tradicionális középpontjában épült fel. A korszerű létesítményben, színvonalas és szép környezetben pihenhetnek, gyógyulhatnak vendégeink. Az egész évben üzemelő fürdő fedett részében hat, szabadtéren pedig két medence folyamatosan várja vendégeinket, akik a nyári szezonban a nagy zöld területen további két szezonális medencét is használhatnak. A fürdés mellett strandröplabda és lábtengó pályák, játszótér, étterem és büfé várja az ide látogatókat. A Rekreációs Központ sokoldalú szolgáltatásai révén a családok, a fiatalok és a gyógyulásra váró vendégek számára egyaránt kikapcsolódást biztosít.
A fürdő területén működő gyógyászati részlegben a reumatológiai szakrendelés keretein belül gyógyászati kezelések, továbbá számos egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatás vehető igénybe.

Szolgáltatások

A "Barcsi Gyógyvíz" gazdag természetes hatóanyagokban. Speciális gyógyhatását magas nátriumhidrogén-karbonát tartalma biztosítja.
Az itt található, tehát nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű gyógyvíz, mozgásszervi megbetegedésekre, továbbá baleset utáni rehabilitációs kezelésére alkalmas. Idült gyulladásoknál gyulladáscsökkentő hatása van, továbbá élénkíti ill. tovább, erősíti az immunrendszert.
Amint a vízminősítéssel kapcsolatos eljárás során bizonyossá vált, a Barcsi Gyógyvíz különösen hatékony módon enyhíti a térdizületi kopások okozta fájdalmakat (térdartrosis), és a chr lumbágó tüneteit.
A gyógyhatást tovább fokozza a gyógymedencék vízfelszíne fölötti 10 30 cm vastagságú gáz-gőz réteg is.

Gyógyászati részlegünk

A komplex gyógyászati kezeléseknek helyt adó részleg, gyógyvízre alapozott tradicionális és modern terápiás eljárásokkal, illetve alternatív gyógymódokkal várják a gyógyulni vágyó betegeket.
A gyógyászati részlegben reumatológiai fizioterápiás szakrendelés működik.
Széles körű fizioterápiás kezelések ultrahang, magnetoterápia, inger-és galvánáram, interferencia, diadinamik, továbbá gyógymasszázs, egyéni- és csoportos gyógytorna vehetők igénybe.
Az erre a célra kialakított medencében egyéni és csoportos, a beltéri úszómedencében a csoportos gyógyúszás biztosítja a gyógyulást és a regenerálódást.

A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetően panaszai enyhülnek, visszanyerheti testi és lelki harmóniáját!

 Fotógaléria

termálfürdő, gyógyfürdő, wellness, gyógyászat, terápia, gyógyvíz, szauna, masszázs, élményfürdő, csúszda, szolárium, üdülési csekk, hotel, étterem, szállás,
Vissza... Partner weboldala