Barlangfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Üzemeltető neve: Miskolci Turisztikai Kft.
Üzemeltető székhelye: 3519 Miskolc, Pazár sétány 1.
Telefonszám +36 46 503-180
Fürdő tel.: 46/560-030
Fax +36 46 370-998
E-mail titkarsag@mcturisztika.hu

Partner weboldala

Általános adatok

Barlangfürdő


A Barlangfürdő Északkelet-Magyarország gyönyörű, turisztikai látnivalókban is gazdag környezetében, Miskolc város üdülőterületén, Miskolc-Tapolcán található. A régió turisztikai gazdagságát az Európában egyedülálló Barlangfürdőn kívül olyan nevek jelzik, mint Hajdúszoboszló, Mezőkövesd (gyógyfürdők), Aggtelek (barlang), Tokaj és Eger (bor) Hortobágy (puszta), Mátra, Bükk, Zemplén (hegyek, erdők, vadászat) stb.

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredeken át vájt ki a kemény mészkősziklákból. Bár a Barlangfürdő alapjául szolgáló Tavas-barlangot már az ősember is ismerte, első írásos említését 1936-ban Kerekes tollából olvashatjuk, Barlangfürdővé való átalakítására hosszú előkészítő munka után csak 1959-ben került sor. Ebben az Európában egyedülálló adottságú Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben úszni, fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímájának, valamint a meleg karsztvizének köszönhető.

A Barlangfürdő története a 16. században kezdődött. A törökök, és a közelben állomásozó császári csapatok, a környező települések görög kereskedői, és asszonyai által fürdésre, gyógyulásra és mosásra használt melegvízű forráshely egyre támogatottabb, ezáltal látogatottabb, és ismertebb lett. Az elkövetkező évek során, a turisztikai igényeknek és elvárásoknak megfelelően tovább fejlődött és fejlődik ma is a miskolctapolcai négycsillagos Barlangfürdő.

Szolgáltatások

Termál-forrás vízhőmérséklete 29,4 °C

Terápiás szolgáltatás

Gyógyászati ellátások:
iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.

Wellness szolgáltatások:
Frissítő masszázs, aroma olajos masszázs, speciális masszázsok (csokoládés, paprikás, algás), pedikűr, parafinos kézápolás, UWE Sunboard mélybarnító.

 Fotógaléria

barlangfürdő, termálfürdő, termál, gyógyfürdő, terápia, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, Friss
Vissza... Partner weboldala