Szigetvári Gyógyfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

SZIGETVÁRI GYÓGYFÜRDŐ

7900 Szigetvár, Tinódi u. 1/1.

Tel.: (+36) 73/510-485, 73/510-486

E-mail: furdo@szigetviz.hu

Partner weboldala

Általános adatok

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. Ezért is volt már közel ötven éve a város egyik leghőbb vágya egy európai színvonalú gyógyfürdő megépítése, mely fürdő építési munkálatai végül 2007. év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén - egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény valósult meg.

A gyógyfürdő egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész grandiózus tervei, valamint Bozsogi - Dobány képzőművész alkotópáros által megálmodott - és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra által legyártott szobrok, domborművek és kerámiák határozzák meg.

Az 1,2 milliárd Ft-os beruházás a helyi Önkormányzat finanszírozásában, a SZIGET-VÍZ Kft. által felvett 400 millió Ft-os hitelből és a Széchenyi terv pályázaton nyert 200 millió Ft-os összegből valósult meg. A gyógyfürdőt a társtulajdonos, SZIGET-VÍZ Kft. üzemelteti. Gyógyfürdőnk hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és színvonalas vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit.

A Szigetvári GyógyfürdőbenA kiemelkedően jó minőségű gyógyvízre alapozva a tervezés fázisában generáltervezőnk nagy hangsúlyt fektetett egy olyan gyógyrészleg kialakítására, mely komplex gyógyszolgáltatásokat nyújt a gyógyulni vágyók számára. Az OEP-pel történő folyamatos kapcsolattartásunk eredményeként már a biztosító által támogatott vendégeket is ellátjuk.

Gyógyrészlegünk törekszik a vendégek minél szélesebb körű, minél magasabb színvonalú gyógy-és wellness szolgáltatásainak kielégítésére. A hidroterápiás kezeléseken kívül balneoterápiás, és elektroterápiás kezeléseket is végeznek a kiváló képesítéssel rendelkező szakembereink.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre.

Szolgáltatások

A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.


1. Gyógyvizes-medence

Szigetvári Gyógyfürdő: gyógyvizes medence, termálA fedett gyógyvizes medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A gyógymedencében a fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szükséges. 14 év alatti gyermekek a gyógymedencét a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.

2. Gitár-medence

Szigetvári Gyógyfürdő - Gitár medenceA gitár alakú élmény-medence számos élményelemével kellemes időtöltést nyújt a látogatók számára. A medencében számos, ülőpadba rejtett légbefúvó kelti a pezsgőfürdő hatását, a különböző típusú nyakmasszírozó vízsugarak a hát- és vállizomzatot hatásosan frissítik fel. A medence padlózatába épített befúvók kellemes talpmasszázst biztosítanak, az ellenáramoltató pedig kiváló hatással van a karizmok fejlesztésére. Az épületen kívül elhelyezkedő Gitár-medence a külső lábmosókon keresztül, illetve a belső gyógyvizes medencéből pár lépcsőfokon át közelíthető meg.

3. Virág-medence

Szigetvár, Gyógyfürdő: Virág medenceA virág alakú gyógyvizes medence egy minden oldalról nyitott torony alatt helyezkedik el, mely kiváló kikapcsolódást és élményt nyújt a téli időszakban szabadban fürdőző vendégeink részére. A Virág medencét 14 év alatti gyermekek a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül. A medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szükséges.

4. Wellness-élmény medence

Gyógyfürdő Szigetvár: Wellness medenceAz infrakabin hatékony, mégis kíméletesebb a hagyományos szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-60 °C, ezért azok is nyugodtan használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet. Ez kevésbé terheli meg a szervezetet, ezáltal a különböző betegségekben szenvedő emberek is használhatják.
A bőr alá hatoló infrasugarak hőenergiává alakulnak, s a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben. Ezzel olyan reakciók sora indul el, mely az ember egészségét szolgálja, többek között felgyorsul az anyagcsere-folyamat, korlátozódik a kórokozók szaporodása, miközben a betegségekkel szembenálló fehérvérsejtek száma nő.
Az infraszauna az egyetlen olyan berendezés, mely nemcsak a verejtékmirigyekben, hanem a faggyúmirigyeken való izzadást is elő tudja idézni, így a koleszterin, tejsav, nehézfémek (pl. ólom, higany, kadmium) bőr alatti zsírfelesleg is ki tud ürülni a szervezetből.

5. Sportmedence

Szigetvári Gyógyfürdő: SportmedenceA 25 m hosszú és 18 m széles, fokozatosan mélyülő sportmedence az úszni vágyó vendégek számára kiváló. Ezt a medencét külön úszójeggyel is igénybe vehetik a látogatók. (05. 01-től 09. 30-ig üzemel.)

6. Gyermek medence és pancsoló

A létesítmény kialakításánál nemcsak a gyógyulni vágyókra, hanem a családokra is gondoltak a tervezők. Kisgyermekek részére a 30 cm mélységű pancsoló, nagyobb gyermekek számára a fokozatosan mélyülő gyermekmedencét ajánlja az üzemeltető. Színes, virág alakú vízköpőivel, változatos színű zászlóival, csúszdával várják a gyermekeket. (05. 01-től 09. 30-ig üzemel.)

7. Jacuzzi

A gyógyfürdő fedett részén, a Wellness-szigeten belül elhelyezkedő jacuzziban a beépített vízsugarak enyhén masszírozzák a testrészeket, élénkítve a keringést. Ehhez hozzájárul, hogy a víz pezsgése, forgása felfrissít és hatékonyan relaxál. A víz hőmérséklete kellemesen langyos, általában 37-40 Celsius fok. Kitűnő kikapcsolódás minden korosztály számára.

8. Fedett úszómedence és tanmedence

A szigetvári gyógyfürdő: úszómedence és tanmedenceA 25 m hosszú és 16 m széles, fokozatosan mélyülő sportmedence az úszni vágyó vendégek számára kiváló. Ezt a medencét külön úszójeggyel is igénybe vehetik a látogatók a téli hónapokban is. Tanmedencénk kiváló az úszni még nem tudó gyermekek számára. Szülői felügyelet ebben a medencében is szükséges!

 Fotógaléria

termálfürdő, gyógyfürdő, wellness, gyógyászat, terápia, gyógyvíz, szauna, masszázs, élményfürdő, csúszda, szolárium, üdülési csekk, hotel, étterem, szállás
Vissza... Partner weboldala