Zsóry Gyógy-és Strandfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Cím: 3400. Mezőkövesd, Napfürdő út 2. Telefon: (36) 49/412-844 Fax: (36) 49/412-844 E-mail: info@zsory-furdo.hu
Web: www.zsory-furdo.hu

Üzemeltető: Mezőkövesdi VG ZRt.
Cím: 3400 Mezőkövesd, Dózsa György út 2.
Telefon: (36) 49/505-149 Fax: (36)49/505-141
E-mail: mezvgrt@t-online.hu

Partner weboldala

Általános adatok

Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 12 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium - magnézium ? hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is.

Szolgáltatások

GYÓGYFÜRDŐ
A gyógyfürdők szerepe az egészségmegőrzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban nagyon fontos. A Zsóry Gyógy és Strandfürdőben közel 70 éve milliók gyógyulnak meg, vagy lelnek enyhülést panaszaikra.

A ZSÓRY gyógymedencék egy része, a 34 - 36 oC hőmérsékletű, az ún. ?anyagcserére közömbös? hőmérsékleti tartományhoz tartoznak, másik része, a 37 - 40 oC hőmérsékletű, mérsékelten meleg fürdőknek számítanak. A meleg vízben a bőr erei kitágulnak, fokozódik a szövetek oxigénellátása, csökken az izomtónus, ezáltal a meleg fürdő izomlazító, fájdalomcsillapító hatású, és kedvezően befolyásolja az idült gyulladásos folyamatokat is.

A Zsóry gyógyvíz kémiai hatását a jelentős kalcium, magnézium, klorid, hidrogénkarbonát és szulfidion tartalma határozza meg.

Az összes oldott ásványi anyag tartalma 3,5 ?3,89 g/l, mely magasan meghaladja az ásványvízzé nyilvánítás 1 g/literenkénti értékét. Az átlag 15,5 mg/l szulfidion tartalma a legmagasabb Magyarország összes kénes gyógyvizei között.

A kén a bőrön át felszívódik, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek, beleértve a koszorús erek vérellátását, az erek falának kéntartalmát, ezáltal csökken azok koleszterintartalma és így az érelmeszesedés veszélye is. A kénes fürdő gyulladáscsökkentő hatású. Élénkíti a légzést, javítja az anyagcserét. A kén a degeneratív ízületi betegségeket javítja. A szulfidion bizonyos bőrbetegség gyógyításában is szerepet játszik.

A Zsóry víz kalcium, magnézium és hidrokarbonát tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású.
Magas klorid tartalma fokozza a szervezet ellenálló- képességét, élénkítő és általános erősítő hatása van.

STRAND
Fürdőnkben egész évben üzemelnek külső élmény- és gyógymedencék, a strand azonban hivatalosan csak május 1-én nyit.


A napfürdő szerelmesei kifeküdhetnek a kör- és hullámmedence közötti napozóteraszra, extra szolgáltatásként napozóágyakat bérelhetnek, de hatalmas fás ? parkos - virágos zöld terület áll azok rendelkezésére is, akik az árnyékban kívánnak pihenni két fürdőzés között. A kisgyermekeket játszótér várja, a nagyobbak óriási figurákkal sakkozhatnak, és strandröplabdázhatnak az ikermedence mögötti pályán.

USZODA
1990-ben adták át a ragasztott faszerkezettel fedett, feszített víztükrű uszodát. Az épület különleges formája a Zsóry fürdő logójában is visszaköszön.
Az úszómedence adatai: 33x17 méteres, 25-27 C fokos vizű, feszített víztükrű, egész évben igénybe vehető. Országos úszóversenyek, úszásoktatás színhelye.

Az uszodában működik a Mezőkövesdi Sportegyesület Úszószakosztálya, ahol a szakképzett oktatók mintegy 60-70 gyermekkel foglalkoznak 6-7 éves koruktól fogva. Eredményességüket bizonyítja az évente helyben megrendezett Zsóry Kupa versenysorozat és a Diákolimpia országos döntőiben elért előkelő helyek sokasága.

GYÓGYÁSZAT
A 2005. májusában átadott új és egész évben nyitva tartó gyógyászati részlegen különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek. Ezek között van, amelyet orvosi beutalóval rendelkező betegek vehetnek igénybe, és van olyan szolgáltatás, amelyet beutaló nélkül is igénybe lehet venni.
A gyógyfürdőben orvosi rendelő is található, ahol hetente két alkalommal lehet felkeresni a reumatológust. A gyógyászati részlegen 12 masszírozó fülke található, valamint 9 tangentor kád. 3 kád áll rendelkezésre a kádfürdős kezeléshez. A súlyfürdőben 8 fő számára tudnak akasztót biztosítani, valamint található egy mozgáskorlátozottak számára kialakított beemelő szerkezet amellyel a beteg bejutását segítik a súlyfürdőbe. Az iszappakolásos kezeléseket 9 ágyon tudja a fürdő biztosítani. A tangentoros kezelés, a súly- és kádfürdős kezelés 15 perces, az iszappakolás 30 percig tart. Ezen kívül igényelhető 15 és 30 perces masszázs is.

WELLNESS
Felejtse el a mindennapi gondokat a Zsóry fürdő újonnan kialakított szauna világában. A hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin található. A jégkút és a merülőmedence garantált felfrissülést nyújt a szaunázás után. A jacuzzi és a terápiás medence által válik teljessé a megújulás.

 Fotógaléria

fürdő, gyógyfürdő, mezőkövesd, reuma, strand, wellness, uszoda, masszázs, szauna, infra szuana, finn szauna, terápia, gyógyászat
Vissza... Partner weboldala