Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Bogácsi Termálfürdő ? elérhetőségek:

H-3412 Bogács, Dózsa György u. 16.
tel.: +36 49 534 410

e-mail: szallas@bogacsitermalfurdo.hu;ertekesites@bogacsitermalfurdo.hu

Bogácsi Termálfürdő információ, értékesítés
Telefon: +36 49 534 410

Thermál Kemping információ, értékesítés
Telefon: +36 49 534 018

Jurta üdülőközpont információ, értékesítés
Telefon: +36 49 534 018

Gyógyászat
Telefon: +36 49 534 002

Üzemeltetési vezető
Telefon: +36 49 534 412

Gazdasági iroda
Telefon: +36 49 534 411

Partner weboldala

Általános adatok

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőt és környékét nyilvánították gyógyhellyé a közelmúltban. A cím elnyerését egy éven keresztül tartó minősítési folyamat előzte meg, és sok előnnyel jár majd. A minősítés elnyerésével a bogácsi településrész lett Magyarország harminchetedik gyógyhelye.

Szolgáltatások

A fürdő területén 9 medence ? hat gyógyvizes, két gyermek-, egy úszómedence ? várja a fürdőzőket a nyári szezonban, május 1-jétől szeptember 30-áig. Szezonon kívül négy gyógyvizű medencében (az egyik fedett) lehet megmártózni. A gyógyvizes medencék ? ahogy általában ? nem vízforgatósak. A tizedik medence a strandhoz kapcsolódó Jurta üdülőközpont vendégeinek felfrissülését szolgálja.

A bogácsi gyógyvíz ásványianyag-tartalma szerint kalcium magnézium hidrogén-karbonátos. Fő biológiai hatóanyaga alapján a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. A kénes gyógyvizek különösen erős ingert jelentenek az emberi szervezetre. A kén beépül az ízületi porcba, belélegezve a koszorúsereket tágítja, egészséges emberben kedvező hatást fejt ki az érszűkület megelőzésében, sőt, a beépült kén a koleszterin lerakódását is megakadályozza.
A gyerekeknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt remek új szórakozást kínál 2014 nyarától a csúszdapark, amely a máshol is megtalálható pályák mellett igazi ritkasággal is várja a vállalkozó kedvűeket, persze csak a nyári szezonban.

A Thermal Szálló két különálló épülete a fürdő keleti (A épület, közvetlenül a főbejárat mellett), illetve nyugati (B épület) oldalán húzódik. Az összesen 18 darab, 2, 3 és 4 ágyas szoba többsége pótágyazható, illetve van, ahol eleve a berendezés része egy pótágyként funkcionáló egyszemélyes heverő. A B épület két 4 ágyas szobája 6 fősre bővíthető.

A Jurta üdülőközpont névadója az a három kör alaprajzú, jurtát formázó épület, amelyekben nagyobb csoportokat tudunk együtt, mégis kisebb szobákban elhelyezni. Az üdülőközpont másik részén 5 ikerház 10 apartmanja várja a vendégeket. Egy-egy jurta-, illetve apartmanház akadálymentes.

A fürdő északi részén, annak parkjától le nem választva található a mintegy 250 sátor és lakókocsi elhelyezésére alkalmas kemping. A terület egész évben igénybe vehető faházakat is kínál a pihenni vágyóknak.

Bogácsi Gyógyfürdő néven új fürdő került a gyógyhelyek sorába! A település 2018. augusztus 30-án kapta meg az ÁNTSZ OTH minősítő határozatát.

 Fotógaléria

Fürdő. termálfürdő, gyógyfürdő, szállás, hotel, panzió, jurtaszállás, gyógykezelés, masszázs, csúszda
Vissza... Partner weboldala