Eger Termálfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

3300 Eger Petőfi tér 2.
info@egertermal.hu
Tel: 36/510-558 Érsekkerti bejárat - egész évben
Tel: 36/510-557 Petőfi téri bejárat - csak nyáron

Partner weboldala

Általános adatok

Az Egri Termálfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit. Magyarország egyik legszebb, legismertebb fürdőhelye. Az 5 hektáron elterülő parkfürdő a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók Paradicsoma! A fedett-nyitott vízi élménysziget 13 medencével, sportpályákkal, játszótérrel és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik. A Vendégek egész évben modern körülmények között élvezhetik a radonos gyógyvíz illetve kénes termálvíz jótékony hatásait. A Termálfürdő északi felén inkább a gyógyvizes, csendesebb fürdőző funkciók telepedtek meg, míg a déli területen, a gyermekbarát, fiatalosabb strandolás kapott helyet. Az Egri Termálfürdőben több védett növényfaj is él, közöttük a több mint 250 éves keleti platánfa, melyet 2012-ben Magyarországon, 2013-ban pedig Európában is az Év Fájának választottak.

Szolgáltatások

Termálfürdő medencéi
Termálmedence: vize 37°C, kénes, 80 cm mély pihenő-ülőmedence. Részben fedett medence, élmény elemekkel felszerelt.
Dögönyöző: a dögönyöző ?szolgáltatást? 6 vízkiömlő adja, melyek két méter magasan helyezkednek el. Szintén gyógyvízzel táplált medence.
Gyermek-vízivár: a medence a legkisebbek számára lett kialakítva, nevét a vízben elhelyezett játékvárról kapta. A 30-130 cm mély vízi játszótér számos élményelemmel (csúszdákkal, egyéb játékokkal) várja a gyerekeket.
Gyermekmedence: szintén szezonálisan üzemelő medence, gyógyvízzel töltött.
I-es vagy nagymedence: a Fürdőben található legnagyobb gyógyvizes medence, melyet saját forrása táplál a radonos gyógyvízzel. 28°C 1 és 2,2 méter mélységű. A medence minden hét csütörtökén 17:00 órától vízleengedés miatt zárva tart!
Gyógymedence: a medencét a Török Fürdő forrása táplálja, pihenésre- gyógyulásra kialakított medence.
Félig nyitott, felnőtt élménymedence: 27 élményelemmel (nyakzuhany,buzgárok, dögönyözők) felszerelt 31°C-os hőmérsékletű vize van.
összesen közel 200 méter hosszú, háromféle csúszdából álló csúszdarendszer, 200 nm vízfelületű medencével
babamedence, élményelemekkel,
az öltözőkből zárt folyosón megközelíthető fürdőház, 2 db egyenként 100 m? felületű medencével, pihenő galériával
50 méteres versenymedencénk a úszósport kedvelői számára lett kialakítva. A medencében úszósapka kötelező, a pályabeosztásról érdeklődjön honlapunkon.

 Fotógaléria

termálfürdő, gyógyfürdő, melegvízes medencék,
Vissza... Partner weboldala