Generális Espresso és Étterem

Típus

Éttermek


Elérhetőségek

Generális Étterem és Espresso

E-mail: info@generalis.hu

Corvinus Pizzéria
Borpince és Vinotéka

E-mail: info@corvinusetterem.hu

9400 Sopron F? tér 7.-8.

Telefon: +36 99 505035

Mobil:+36302723701

Partner weboldala

Általános adatok

Generális Espresso és Étterem (Tábornok-ház)

A középkori eredetű épület a XVll. század elején Lackner Kristóf polgármester háza volt. Miután Lackner Kristóf a városra hagyta a házat, a város katonai parancsnokait szállásolták el itt, így a házat tulajdonosa, illetve későbbi lakói után Lackner-háznak vagy Generális-háznak is nevezik.
A kapú felett, kosáríves zárókövön látható Lackner Kristóf címere és jelmondata:
"FIAT VOLUNTAS TUA" ("Legyen meg a te akaratod")

Az egység 1991 óta családi magánvállalkozásban üzemel melyben igyekszünk megőrizni a régi hangulatot, a magas színvonalat és a hozzánk érkező vendégek elégedettségét.


Corvinus Pizzéria, Borpince és Vinotéka( Storno ház)

A kétemeletes reneszánsz sarokházat a XVIII. század során barokk stílusban építették át. A homlokzatát zárt sarokerkély fogja össze. A toszkán oszlopokkal szegélyezett barokk kapu fölött a szemöldökpárkányon a Festetich család címerét láthatjuk. Az épület falán emléktábla hirdeti, hogy Mátyás király 1482-1483 telén itt szállt meg, és innen irányította ausztriai hadműveleteit.
A mellette levő tábla, pedig a híres komponista Liszt Ferenc 1840 és 1881-es látogatásáról tanúskodik. A Stornó család három nemzedéke rendkívül gazdag és értékes magángyűjteményt hozott létre, melyet a város 1986-ban megvásárolt az örökösöktől.

A z éttermeknek helyet adó pince és földszint 1982-ben került a Hungar Hotels tulajdonába. A szigorú műemléki felügyelet alatt, egyedien kialakított üzlethelyiségek, megőrízték az épület, szépségeit, értékeit, mégis barátságos, családias hatása va az ódon falak között. A 2005-ben restaurált "csillagos" étterem, a lakóházakban ritkán alkalmazott keresztboltozat, az előkerült címertöredékek, visszarepítenek minket a múltba, és csodálatos látványt biztosítanak az étkezés közben elkalandozó tekinteteknek.

Szolgáltatások

A Generális Étterem és Corvinus Pizzéria Sopron városának közkedvelt vendéglátóhelyei. A Fő térre látogatók nyáron szívesen pihennek meg árnyas teraszán, téli időszakban pedig a történelmi levegőt árasztó belső terek kínálnak felejthetetlen esztétikai és kulináris élvezeteket.

 Fotógaléria

étterem, pizzéria, gasztronómia, restaurant, történelmi belváros, soproni főtér, tábornokház, storno ház
Vissza... Partner weboldala