Gráben Étterem
Általános adatok
Két évtized a vendégek szolgálatában.
Ha valakit Sopron történelmi belvárosa megérintett, annak a városnéző séta fáradalmait érdemes a múlt üzenetét hordozó, finoman elegáns GRABEN étteremben kipihennie. Egy vendéglőről nagyon sokat elárul, hogy rendelkezik-e erős törzsközönséggel. A húszéves múltra visszatekintő, a belváros szívében található GRABEN ennek tükrében jelesre vizsgázik, hiszen számos visszatérő vendég keresi fel nap, mint nap.
Szolgáltatások
A magyaros ízek kedvelői éppúgy találnak fogukra való falatot, mint a vad-, vagy a halételek hívei. Az alakjukra vigyázó, könnyedebb fogásokra vágyó vendégek is széles kínálatból választhatnak. Ez utóbbi kategóriában különleges íz élményt ígér a mozarellás fogasfilé, ám a spanyol mártással készített szarvas steak is felejthetetlen étel, harmonikus ízeivel. A magyaros konyha híveinek egyik nagy kedvence a bacon köntösbe bujtatott libamáj, de a vendégek körében népszerűek a borjúsültek is. A GRABEN áll elébe az egyéni kívánságoknak, a háziak nem ismernek lehetetlent. A húszéves múlt is bizonyítja, a Várkeület 8. alatt található vendéglátóhely hosszú távra rendezkedett be, így a hely eleganciájához, színvonalas szolgáltatásához képest az árak kedvezőek. A terasz különleges hangulatáról már szóltunk, ám érdemes a hatvanöt fős belső helyiségben is széttekinteni, amely a műemléki környezethez szépen alkalmazkodó finom boltozataival, természetes színvilágával, elegáns, ám barátságos kialakításával meghitt ebédek, vacsorák, bankettek, születésnapi rendezvények, osztálytalálkozók, üzletember-találkozók remek helyszínéül szolgál. A GRABEN-ben akár kezdhetjük is a napot, hiszen reggel nyolctól már reggelivel töltekezhetünk az étteremben, vagy akár be is fejezhetjük itt a napot, ahol még este tízkor is meleg vacsorával várják a vendégeket.
Kivonat a Koktél Magazin 2006-os számából