Hotel Aquamarin

Típus

Hotelek, Kastélyszállók


Elérhetőségek

Hotel Aquamarin ***
8380 Hévíz Honvéd u. 14.
Tel.: +36 83 / 545960
E-mail: sales@hotelaquamarin.hu

Partner weboldala

Általános adatok

Hotel Aquamarin

A Hévízszentandrás és Hévízfürdő közötti terület felparcellázása után az 1920-as években a Magyar Királyi Posta több területet is vásárolt. Először a Postás Altiszti Üdülő építéséhez kezdtek, 1923-ban a Park utcában. A Honvéd utcában a mai Hotel Aquamarin helyén, pár évvel később 1928-ban épült meg a második üdülő a postatisztek részére.

A Gyógyház a Postások Országos Gazdasági Egyesületének jóvoltából létesült. Az üdülő saját tulajdonát képező mélyfúrású kút 1929-ben készült el, amely ellátta az épületben létesített medencéket termálvízzel. A ma is üzemelő kút 117,9 m mély és percenként 200 liter 41-42 C0 hőmérsékletű, kénben gazdag vizet termel.

Az üdülőnek már 1936-tól állandó orvosa volt. 1953-tól itt működött az ország első SZOT (szakszervezeti) szanatóriuma melyben ismét a postások üdülhettek. 1957-től ismét gyógyüdülő lett. 1953 őszén az épületben szerelték fel először a dr. Moll házaspár által felfedezett súlyfürdőt. Így a Postás Gyógyüdülő volt a világ első súlyfürdővel felszerelt intézete.

1981-ben új szárnnyal bővült az épület. mely 2009 elején teljes felújításra került. A belső, régebbi, tradiciókat őrző "A" épületben 42 szoba és 2 apartman (családi szoba) van, az újabb, háromcsillagos "B" épületszárnyban 55 felújított szoba és 1 apartman (családi szoba) található. A két szárny összesen 192 fő elhelyezésére alkalmas.
Szállodánkban két beltéri termál és egy 160m2-es ?30 C0-os vízhőmérsékletű, szabadtéri gyógyfürdőmedence található. Az egészségügyi szolgáltatások (TB által támogatott kezelések) a saját kútból nyert gyógyvízre épülnek.

Szolgáltatások

A szobaárban bennefoglalt szolgáltatások:

- gyógyfürdő használat
- szauna - egyszerre maximum 6 személy részére
- ivókút
- sókamra - maximum 4 személy részére
- svédasztalos reggeli + ebéd vagy vacsora (május 27-től svédasztalos vacsora)
- Free Wi-Fi (WLAN) kapcsolat a recepció előterében,
- a presszó teraszán és a külső medence keleti oldalán.
- zárt parkoló


Külön díj ellenében igénybe vehető szolgáltatások:

- fitnesz terem (Katus Attila ajánlásával)
- pool biliárd, csocsó, MINIgolf
- széf
- WiFi (WLAN)
- állószolárium
- infraszauna
- masszázs
igény szerint szombaton és előzetes bejelentkezés alapján vasárnap is, hétfőtől péntekig 07:00-14:00 akár TB támogatással
- különterem - maximum 45 főig
- Internet a recepció előterében és a presszóban

Étterem

Szállodánk éttermében házias ételek és salátabár gazdag választékát kínáljuk vendégeinknek. Előzetes egyeztetések alapján speciális étrendet is összeállítunk. Az étkezések svédasztalos rendszerben történnek. Szállóvendégeinken kívül természetesen várjuk azon külsős vendégeket is, akik szívesen kipróbálnák szállodánk büfé- vagy a’la carte kínálatát.

Szállodánkban a félpanziós ellátást úgy biztosítjuk vendégeinknek, hogy ebédet NEM, viszont a vacsorát svédasztalos rendszerben szolgáljuk fel. A büféasztal lényege röviden, hogy ha Ön olyan csomagajánlatot választott, mely félpanziós ellátást tartalmaz, akkor csakúgy mint a svédasztalos reggelinél, korlátlanul fogyaszthat az ételféleségekb?l!


 Fotógaléria

Hotel, szálloda, termálfürdő, hévíz, gyógyászat, étterem, szauna, szolárium, masszázs, biliárd, gyógyfürdű, termálkút, úszómedence, játszótér, zárt parkoló, fitneszterem
Vissza... Partner weboldala