Novákfalva Üdülőfalu

Típus

Vendégházak


Elérhetőségek

H-9726, Velem, Rákóczi út 2/b.
Telefon: +36-94-360-035
E-mail: info@novakfalva.hu

Partner weboldala

Általános adatok

A Velem határában csodaszép környezetben megépült hat és fél hektáros üdülőfalu hivatalos neve: Novákfalva Millenniumi Emlékpark és Üdülőfalu. Az építkezés 12 évvel ezelőtt kezdődött, előbb az emlékpark, majd az apartmanházak, később a nagycsaládosok házai készültek el, a beruházás azonban folyamatos, uszoda, babamúzeum és egy jurtamúzeum is várja a vendégeket.

Az üdülőfaluba fából faragott kapubálványok között lehet belépni, ahol a látogató elsőként egy aranyozott apostoli kettős keresztet pillant meg, amelyen az 1920-ban Trianonban keresztre feszített történelmi Magyarország zománctérképe látható a mai államhatárok fekete körvonalával. Trianonnak egyébként is kiemelkedő szerep jutott Novákfalván, hiszen minden délután fél ötkor - a békediktátum aláírásának időpontjában - megszólal a trianoni emlékharang, amely két percig tartó zúgással idézi fel a magyar történelem tragikus fejezetét.

Az üdülőfalu kerítése mentén 74 kopjafa áll, amelyek a 64 vármegyét, a nyolc horvátországi vármegyét, Budapest székesfővárost, valamint magát a történelmi Magyarországot szimbolizálják. Egy nemzetiszínű ponyva alatt helyezkedik el Novákfalva szabadtéri temploma, amely mellett faragott oszlopok, székely kapuk, hagyományos magyar címerek láthatók.

Szolgáltatások

Velem, az Alpokalja gyöngyszeme, kristálytiszta levegője miatt egyre népszerűbb klimatikus gyógyhely. A Szent-Víd hegy tetejéről messzire tekintő kápolna tövében a nyugati határvidék legszebb üdülőfaluját alakították ki, Novákfalvát. A Kőszeghegyalja falvait magába foglaló Írottkő Natúrpark területén elhelyezkedő üdülőfalu egész évben széles körű programokkal, kulturális eseményekkel, történelmi látnivalókkal várja a pihenni vágyókat, az érintetlen természet pedig túrázásra, kerékpározásra csábítja a kirándulás szerelmeseit.

Apartmanházak:

55 db. kétágyas, pótágyazható apartman közül választhatnak szálláslehetőséget. A házakban fatüzelésű kandallóval,hűtővel, étkészlettel felszerelt konyha, fürdőszoba, étkezősarok, a recepció épületében éjjel-nappali minimarket, valamint zárt és őrzött parkoló áll a vendégek rendelkezésére. Minden ház kétszemélyes, de készültek a nagycsaládosoknak tervezett téliesített rönkházak is.

Szolgáltatások:

Étterem: zárt étterem, és szabadtéri látványkonyha.
Konferenciaterem 86 fő számára.
Saját borpince borkóstolással -népművészeti bolt
-történelmi felszentelt emlékhelyen esküvők tartása
-szabadtéri színpad folklórműsorokkal, énekegyüttesekkel
-táncház -íjászat -paintball.

 Fotógaléria

szállás, étterem, látványkonyha, üdülőfalu, történelmi emlékpark, Trianoni megemlékezések, kopjafa, 64 vármegye, magyaros motívumok, babamúzeum, jurtamúzeum, folklór, konferenciaterem,
Vissza... Partner weboldala