Sitkei Kastélyfogadó

Típus

Hotelek, Kastélyszállók


Elérhetőségek

9671 Sitke, József A. út. 1.

Tel. +36-95 572-000; +36-95 442-027

Fax: +36-95 442-163

E-mail: kfsitke@hu.inter.net

Partner weboldala

Általános adatok

Sitkét, ezt a kis nyugat-dunántúli települést az 1251-es oklevelekben találjuk meg először, de az itt található római kori leletek régebbi voltára utalnak. A Felsőbüki Nagy család kastélya, a község melletti domboldalon az 1730-as évek körül épült, eredetileg barokk elemekkel, melyet 1851-ben romantikus stílusban átalakítottak. Az átépítés miatt tört alaprajzú, északkeleti oldalán konzolos erkély található. Bejárata előtt egy Krisztus szobor áll, melyet Felsőbüki Nagy Franciska állíttatott 1734-ben.
Az államosítás után sokáig iskolaként működött, mígnem 1982-ben két vállalkozó szellemű család a kastélyprogram keretén belül vállalta, hogy felújítja.

1983-tól üzemel, mint kastélyfogadó. Igazi családias hely, ahol a tulajdonosok régiséggyűjtési szenvedélye a legkülönbözőbb meglepetéseket varázsolja a kastély vendégei elé. A csendes parkban elhelyezkedő fogadó életét különböző programok, lovastúrák teszik változatosabbá.

Az ország egyik legszebb barokk templomában - mely néhány percre van a kastélytól - elmélyedhet gondolataiban minden vendég, aki Sitkére látogat. A közeli Sárvár, Bük termálfürdői az önfeledt kikapcsolódást nyújtják, Bükön akár a golfozás rejtelmeibe is belekóstolhatnak.

Szolgáltatások

Felújított, 300 éves barokk kastély - 6 hektáros park közepén -, amely ma egy családias jellegű fogadó.
19 különböző típusú fürdőszobás szoba TV-vel és hűtőszekrénnyel.
Étterem, különtermek, külső-belső medence, szauna, szolárium, minigolf, grillezési lehetőség, gyermekjátszótér, mini-állatkert. Kutya hozható!
A díszterem rendezvények, konferenciák hangulatos helyszíne.

A kastély mindössze 5 km-re található Sárvártól.

Saját 14 + 1 fős Ford Tranzit típusú kisbusszal, valamint hintóval is rendelkezünk.

Rendezvények szervezése:

Esküvők és egyéb családi rendezvények
Konferenciák
Borkóstoló
Party Service

 Fotógaléria

termálfürdő, gyógyfürdő, wellness, gyógyászat, terápia, gyógyvíz üdülési csekk, kastélyszálló, hotel, étterem, szállás, hintó, esküvői vacsora, utazási iroda, esküvők és egyéb családi rendezvények, ko
Vissza... Partner weboldala