Szent Antal Fogadó
Típus
Elérhetőségek
8798 Zalabér, Hunyadi út 6.
TEL: 06/ 83 376-043
06/ 30 906-3043
06/30 907-2177
E-MAIL: szantalfogado@t-online.hu
Általános adatok
A Szent Antal Fogadó Zalabéren, csendes, nyugodt környezetben található. A tulajdonos a 7 évig tartó felújítást követően 1998. július 13-án Szent Antal napján nyitotta meg a fogadót. A Szent Antal szobrot is tartalmazó homlokzat az eredeti formájában, belül pedig egy kisvendéglő és 2 vendégszoba került kialakításra.
A kínálat kialakításánál mindenképpen a vidéki ? ?falusi? jelleget kívánták megerősíteni: zalai- és vasi parasztételekkel, helyi borokkal töltötték meg étlapjukat, de természetesen a világkonyha remekeiből is kínálnak étkeket. Az előételektől a salátákig - 180 féle ételt kínáló az étlap. Ünnepi hétvégeken vagy egyéb alkalmakkor ? Márton nap, húsvét, pünkösd, torkos csütörtök? - kiegészítik ünnepi menü-ajánlattal, amely alkalmanként 15-20 féle - az ünnep tartalmához illő ételspecialitást tartalmaz.
Szolgáltatások
A kisgyerekes családok is kényelmesen megebédelhetnek vagy meleg estéken megvacsorázhatnak, mert az udvarban található játszótér teljesen leköti a kicsit, míg az étel elkészül. És miután gyermeke gyorsan bekebelezte a finom ételt, már mehet is játszani. Önök pedig nyugodtan be tudja fejezni az étkezést.
A felnőtteknek is van szórakozási lehetősége a kiadós étkezés után. Van náluk pingpong asztal és a környék egyetlen kugli pályája is itt található. A vacsora után kellemes meleg estéken fülbemászó dallamokat játszanak zenészek.
Bár a fogadónak csak egy 3 ágyas szobája van, a szállás a megoldható. A faluban működik két vendégház, és családok is foglalkoznak falusi vendéglátással, így akár egy 40 fős csoportot is el tudnak szállásolni.
A falu csendes, szép a környezete, és alkalmas kiindulópont a csillagtúrákhoz. 30 km-es körzetben sok természeti szépséget, történelmi emléket lehet látni. Autóval, kerékpárral, de akár egy kiadós gyalog-túrával is elérhetők ezek a szépségek.
Specialitásaink:
Göcseji gombaleves: Tejszínnel dúsított, fűszeres leves.
Göcseji baboskáposzta csülökkel: Nagyon kedvelt, nehéz, szinte már egytálételként is fogyasztható, füstölt és nyers csülökkel, valamint savanyú káposztával készülő leves.
Velővel töltött palacsinta:fűszeresen elkészített velővel töltött palacsinta rántva, kapros tartármártással leöntve.
Menyecskeláb:Sertésszeleteket szeletelt sajttal és ?Tóth-féle? pácolt csülöksonkával töltjük majd rántva tálaljuk-
Zalai finomfalatok: Natúr sertésszelet sörtésztába bundázva, fokhagymás tejföllel leöntve.
Natúrszelet Ínyenc módra: Natúr sertéskaraj roston megsütve, velős-gombás ragúval tálalva.
Vecsési pecsenye:Lilahagymával és savanyú káposztával töltjük a sertésszeleteket tökmagolajjal meglocsoljuk majd göngyölve rostlapon sütjük át.
Magyaros ördögfalatok:csípős kolbásszal töltött göngyölt sertésborda roston sütve, galuskával tálalva és tejfölös lecsóval nyakonöntve. CSAK INYENCEKNEK!
Bazsalikomos sertésszűz:Roston sült pácolt sertésszűz roston sült zöldségekkel /cukkini,padlizsán,paradicsom,paprika,retek/
?Bakkancsos? pulykamell: Kecskesajttal és ?Tóth-féle? pácolt csülöksonkával töltött pulykamell szeletek rántva.
Mediterrán pulykamell :fetasajttal és olivabogyóval töltött göngyölt pulykamell bundázva.
Pulykamell ?Újasszony? módra: pulykamell csíkokat megpirítjuk, majd kaporral megszórjuk, stauboljuk és tejszínnel felöntjük mártás sűrűségűre.
Göngyölt pulykamell Fogadó módra: Pulykamell szalonnával és fokhagymával töltve, rozmaringgal fűszerezve, majd rostlapon átsütve.
Zöldséges pulykamell: A csíkokra vágott pulykamellet serpenyőben pirítjuk, majd a csíkokra vágott idényzöldségekkel készre pároljuk .Köret nélkül is fogyasztható.
Csirkemellfalatok kapros cukkinimártásban: A csirkemellet csíkokra vágva serpenyőben pirítjuk, hozzátesszük csíkokra vágott cukkinit és a kapribogyót, együtt pároljuk tejszínnel dúsítva friss kaporral megszórva tesszük még élvezetesebbé az ízeket.
Pácolt csirkemell sajtos zöldlepénnyel: A csirkemell filéket bazsalikomos-paradicsomos pácban érleljük,roston sütve füstölt sajttal töltött zöldlepénnyel/ sűrű palacsintatészta ízesített spenóttal kikeverve, lepényként sütve./
Hátszín ?Vadász?módra: A csirkemájat hagymán pirítjuk, majd gombát adunk hozzá és pár csepp vörösborral ?pikánsítva? készült ragut egy szelet roston sült hátszínre halmozzuk.
Csíkós rostélyos: A házilag készített lecsót, amelyről a külföldi vendégeknek Magyarország jut eszébe, tejföllel kikeverjük, majd egy szelet pácolt, rostonsült marha hátszín tetejére öntjük, galuskával tálaljuk.
Zalai rostonmáj: Roston elkészített csirkemájat fonnyasztott hagymával és pirított füstölt szalonnával tálaljuk.
Magyaros csirkemáj: Hagymát és szalonnát serpenyőben hevítjük, csirkemájat hozzáadjuk, majd házi készítésű lecsóval felöntjük. Dödöllével ajánljuk.
Dödölle: Főtt burgonya áttörve, liszttel és sóval elkeverve. A kész masszából kiszaggatott kis gombócokat olajban megsütjük, fonnyasztott hagymával tálaljuk.
Hajdina lepény: A hajdinát enyhén sós vízben előfőzzük reszelt sárgarépával,vöröshagymával,fokhagymával egy csipet fehér borssal sűrű palacsintatésztába keverjük, majd teflonban kis ?lepénykéket? sütünk. Kapros joghurt-öntettel ajánljuk.
Tócsi-Krumpliprósza: Reszelt burgonya kefírrel és liszttel kikeverve, fokhagymával és sóval ízesítve. A kész masszát lepényszerűen kisütjük, tejföllel tálaljuk.
Kukoricaprósza: a kukoricalisztet a tócsihoz hasonlóan kikeverjük- só és krumpli nélkül. Ugyanúgy megsütjük, és házi készítésű szilvalekvárral tálaljuk.