Szombathely Termálfürdő

Típus

Termálfürdők, Gyógyfürdők


Elérhetőségek

Szombathely, Bartók B. krt. 41.

Tel.: 94/314 336

E-mail: uszoda@vasiviz.hu

Nyitva minden nap: 9.00 - 19.00 óráig

Partner weboldala

Általános adatok

A VASIVÍZ ZRT 2003-ban adott megbízást a Termálfürdő fejlesztési koncepciójának kidolgozására, azonban a fejlesztés kivitelezési engedélyterve szerint a megvalósítást két ütemben célszerű végrehajtani. A most elkészült első ütem munkálatait a VASIVÍZ ZRt. finanszírozta, mely 400 millió forintos beruházást jelentett.

A rekonstrukció keretében teljesen megújult a régi ülőmedence, elkészült az új gyermekmedence, a kettő közé pedig egy földbe süllyesztett vízforgató gépház épült egy amfiteátrum jellegű lelátóval kombinálva, mely kiválóan alkalmas közeli gyermekmedencében pancsoló kicsik szemmel tartására.

A nyolcvan centiméter mélységű, csempézett, szabadtéri termálmedencét vízforgató berendezéssel és élménygépészeti elemekkel korszerűsítettük, melyben pezsgő- és masszázspadok, széles és keskeny nyakzuhanyok kényeztetik a fürdőzőket. A feszített víztükrű medence 32-34 fokos vizében pihenők felett korszerű, új tetőszerkezet nyújt védelmet.

A ligetes környezetben a sétányok, pergolák között egy új gyermekmedencét alakítottunk ki, melynek vonzerejét keskeny nyakzuhany, gyermekjátékok (billenő vödör, fóka, szivárvány csúszda, vízpermet) növelik. A 29-30 fokos vízhőmérsékletű medence mélysége harminc és ötven centiméter között változik, a gyerekeket virágszirmokat mintázó tető védi a naptól.

A fürdő római hangulatát az első ütem elkészültével a kismedencéhez közeli félkörös oszlopsor adja. A római jelleget a második ütem fogja igazán biztosítani, melynek keretében megépülhet a fedett, egész évben üzemelő termálfürdő, amelynek medencéi római kori tagolásúak lesznek.
Üzemeltetőként továbbra is meg kívánjuk őrizni a Termálfürdő eredeti funkcióját, ezért nem célunk a környező élményfürdőkkel való verseny felvétele. Elsősorban azokat a vendégeket várjuk, akik csendes, nyugodt pihenésre, kikapcsolódásra vágynak, színvonalas környezetben.

Szolgáltatások

Szolgáltatásaink:

* ülőmedence
* gyermekmedence
* modern játszótér
* sportolási lehetőség: lábtenisz, kosárlabda, futball, strandröplabda, pétanque, sakk
* átjárási lehetőség a Fedett Uszodába
* üdülési csekk elfogadás
* ingyenes parkoló

A Szombathely zöldövezetében 3 hektáros parkosított területen található Fedett Uszodában az alábbi szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket:

* vízforgató és víztisztító berendezéssel ellátott, 50 méteres, feszített víztükrű úszómedence
* meleg vizes lazítómedence
* gyermekmedence
* masszázs
* kozmetika
* szauna
* fodrászat
* tágas, ingyenes parkoló

A gyógyvíz ivókúrára ajánlott

Az ivókúra emésztőrendszeri megbetegedések esetén fejti ki kedvező hatását. Többek között ajánlott savtúltengéssel járó gyomor- és bélrendellenességekre, epehólyag és epe-utak rendellenességeinek kezelésére.

* Javasolt mennyiség:

Naponta 2-3 alkalommal 1,5- 2,0 dl a természetes biológiai vízpótláson túl.
Magas vérnyomás esetén az ivókúra egyáltalán nem javasolt.

 Fotógaléria

termálfürdő, gyógyfürdő, wellness, gyógyászat, terápia, gyógyvíz, szauna, masszázs, élményfürdő, csúszda, szolárium, üdülési csekk, hotel, étterem, szállás
Vissza... Partner weboldala